2016 m. gegužės 31 d., antradienis

Ką valgo veganai

Veganai dažnai sulaukia klausimų dėl savo mitybos. Paprastai stebimasi, kaip veganai išvis gali išgyventi atsisakydami „gausybės“ maisto produktų. Taigi…
Ką valgo veganai?
Absoliučiai viską, kas yra valgomo augalinės kilmės. Plius grybus (be kirmelių).
Ko nevalgo veganai?
Nevalgo gyvūninės kilmės produktų, t.y. mėsos (įskaitant paukštieną bei žuvį!), kiaušinių, pieno ir jo produktų, medaus. Tai t.p. įtraukia ir želatiną (ji yra gaminama iš gyvulių kaulų), kiaušinių lecitiną, ir pan.
Kas yra tas augalinis maistas, kurį valgo veganai? Ar jo užtenka organizmui?
Augalinis maistas – tai:
D a r ž o v ė s : agurkai, avokadai, baklažanai, brokoliai, bulvės, burokai, cukinijos, kopūstai, kalafiorai, moliūgai, morkos, pipirai, špinatai, šparagai, pomidorai, artišokai, salotos, ridikėliai, česnakai, krienai, rabarbarai, svogūnai, ir t.t.
V a i s i a i / u o g o s: agrastai, apelsinai, bruknės, citrinos, gervuogės, kiviai, obuoliai, serbentai, vyšnios, žemuogės, greipfrutai, abrikosai, ananasai, arbūzai, avietės, bananai, kriaušės, datulės, figos, mango, mėlynės, melionai, papajos, persikai, slyvos, ir t.t.
G r ū d a i: kviečiai, rugiai, kukurūzai, avižos, miežiai, soros, ryžiai, grikiai, t.t. Iš jų gaminami makaronai, duona, sausainiai ir kt.
A n k š t i n i a i : žirniai, pupelės, soja, lęšiai.
R i e š u t a i
S ė k l o s
G r y b a i
A l i e j a i
Kiti augalai 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą